Reitti

Uinti 

Uinti suoritetaan noin 50 m leveässä Oikarinjoessa. Yleisten ja joukkuesarjojen reitti kulkee noin 150 m myötävirtaan ja 150 m vastavirtaan. Höntsä-sarjan uinti noin 50 m myötävirtaan ja 50 m vastavirtaan. Virtaus ei ole voimakas. 

Uimareitin varrella on pelastushenkilökuntaa. Joen vesi on saman lämpöistä kuin ympäröivien järvien vesi. Järviveden lämpötila päivitetään näille sivuille juhannuksen jälkeen.

Pyöräily 

Pyöräilyn vaihtopaikka on uintipaikan välittömässä läheisyydessä. Pyöräilystä suurin osa suoritetaan hiekkatiellä. Pistosuojatut maantiepyörän renkaat soveltuvat reitille. 

Yleisten ja joukkuesarjojen reitti kulkee hiekkapäällysteistä Kimingin tietä Ruukintielle asti, jota jatketaan noin 5,5 km Soinintielle. Asfaltoitua Soinintietä ajetaan 6,7 km, kunnes käännytään oikealle Purolantielle (hiekkatie). Purolantietä jatketaan 11,1 km Jyväskyläntien risteykseen asti. Jyväskyläntielle saavuttaessa käännytään oikealle, ja jatketaan noin 500 m. Tämän jälkeen käännytään oikealle ja ajetaan noin 300 metrin päässä sijaitsevalle vaihtoalueelle. 

Kypärän käyttö on pakollista ja peesaus (edessä ajavan pyöräilijän tuulenvastuksen hyödyntäminen) on kielletty.  Peesauskielto ei koske höntsä-sarjaa.

Höntsä-sarjan kartta tulossa. Reitti on noin 15 kilometriä pitkä ja pyöräillään pientä pätkää lukuunottamatta kokonaan hiekkatiellä.

Jokaisessa risteyksessä on opastaja. Reitti kulkee yleisiä teitä pitkin. Ole varovainen ja noudata liikennesääntöjä! 

Kuvia pyöräreitin varrelta

Hiekkapäällysteiset pätkät ovat hyvässä kunnossa ja aiempina vuosina tien kunto ei ole asettanut rajoitteita vauhdille.

Juoksu 

Juoksuosuus alkaa samalta vaihtoalueelta kuin pyöräilyosuus. Reitti kulkee Kimingintietä ja Reinontietä. Yleisten ja joukkusarjojen kääntöpaikka on 3,3 km päässä vaihtoalueelta. Höntsäsarjan kääntöpaikka noin 2,5 kilometrin päässä vaihtoalueelta. Kääntöpaikoilla on opastus.

Juoksuosuus päättyy maalialueelle, joka on Kimingin nuorisoseurantalon (Kilpailukeskus) pihassa. 

Höntsä-sarjan kartta tulossa.